Kokos-aardbeienplaattaart
Krokante deegbodem met een topping van aardbeien en pistachenoten. Heerlijk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in. Doe 250 g boter, het meel, de helft van het kokos en de basterdsuiker in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de ovenschaal en druk aan. Bak ca. 20 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Neem van het vuur. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Doe de kristalsuiker, de rest van het kokos en de gesmolten boter erbij.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer ze in de lengte. Bestrijk de taartbodem met de jam. Leg de aardbeien erop. Verdeel het amandelmengsel erover. Hak de pistachenoten grof en strooi ze over de taart. Bak in de oven in ca. 50 min. goudbruin. Dek de taart af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Serveer lauw of koud.
Kokos-aardbeienplaattaart
Instructievideo - 03:34 min.
Kokos-aardbeienplaattaart
Krokante deegbodem met een topping van aardbeien en pistachenoten. Heerlijk!
null porties
455 kcal
30 min. bereiden
70 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in. Doe 250 g boter, het meel, de helft van het kokos en de basterdsuiker in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de ovenschaal en druk aan. Bak ca. 20 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Neem van het vuur. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Doe de kristalsuiker, de rest van het kokos en de gesmolten boter erbij.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer ze in de lengte. Bestrijk de taartbodem met de jam. Leg de aardbeien erop. Verdeel het amandelmengsel erover. Hak de pistachenoten grof en strooi ze over de taart. Bak in de oven in ca. 50 min. goudbruin. Dek de taart af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Serveer lauw of koud.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
450 g ongezouten roomboter
200 g volkorenmeel
110 g gemalen kokos
100 g lichtbruine basterdsuiker
100 g ongebrande amandelen
5 middelgrote eieren
200 g fijne kristalsuiker
500 g aardbeien
225 g aardbeienjam
95 g ongezouten pistachenoten
Dit heb je nodig
ovenschaal (34 x 23 cm)
keukenmachine