Blanco de verano-sorbet
Aan de slag
Doe het theezakje in een kom met 150 ml kokendheet water en laat 3 min. trekken. Haal het zakje eruit. Roer de honing door de thee tot deze tis opgelost. Voeg de wijn en het bronwater toe.
Rasp de gele schil van de citroen erboven. Pers de vrucht uit, voeg sap naar smaak toe en roer door. Doe het mengsel in de diepvriesbak, zet in de diepvries en roer een paar keer per uur goed door. Haal na 2 uur uit de diepvries en serveer. Lekker met bijvoorbeeld sinaasappel- en grapefruitpartjes.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Blanco de verano-sorbet
nagerecht
null personen
115 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Doe het theezakje in een kom met 150 ml kokendheet water en laat 3 min. trekken. Haal het zakje eruit. Roer de honing door de thee tot deze tis opgelost. Voeg de wijn en het bronwater toe.
Rasp de gele schil van de citroen erboven. Pers de vrucht uit, voeg sap naar smaak toe en roer door. Doe het mengsel in de diepvriesbak, zet in de diepvries en roer een paar keer per uur goed door. Haal na 2 uur uit de diepvries en serveer. Lekker met bijvoorbeeld sinaasappel- en grapefruitpartjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 zakje groene thee
150 ml vloeibare honing
300 ml droge witte wijn
150 ml bruisend bronwater
1 citroen
Dit heb je nodig
diepvriesbak