Gegrilde groentesalade
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukken. Doe de rode peper, knoflook, kruiden, ansjovis, azijn en olie in een hoge beker. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en 4 el sap toe. Pureer met de staafmixer.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd elke helft in 4 gelijke stukken. Snijd de onderkant van de venkelknol en snijd de venkel in plakken.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Bestrijk de groenten met een deel van het kruidenmengsel. Zet de grillschaal op de barbecue bij gebruik van een barbecue. Gril de groenten in porties 5 min. Keer halverwege. Verdeel de groenten over een grote schaal, besprenkel met de rest van het kruidenmengsel en bestrooi met (versgemalen) peper.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Gegrilde groentesalade
bijgerecht
null personen
130 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukken. Doe de rode peper, knoflook, kruiden, ansjovis, azijn en olie in een hoge beker. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en 4 el sap toe. Pureer met de staafmixer.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd elke helft in 4 gelijke stukken. Snijd de onderkant van de venkelknol en snijd de venkel in plakken.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Bestrijk de groenten met een deel van het kruidenmengsel. Zet de grillschaal op de barbecue bij gebruik van een barbecue. Gril de groenten in porties 5 min. Keer halverwege. Verdeel de groenten over een grote schaal, besprenkel met de rest van het kruidenmengsel en bestrooi met (versgemalen) peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
2 tenen knoflook
20 g barbecuekruidenmix
40 g ansjovisfilets in olie in blik
3 el balsamicoazijn
25 ml traditionele olijfolie
1 citroen
2 aubergines
2 rode paprika's
1 venkelknol
Dit heb je nodig
staafmixer