Gemarineerde kalkoenspiesjes met nectarinecompote
Aan de slag
In kom mosterd, honing, sinaasappelsap en 4 eetlepels olie tot marinade kloppen. Kalkoenfilets in lengte halveren, in kom doen. Helft van marinade door kalkoenfilet scheppen. In koelkast ca. 20 minuten laten marineren. Intussen nectarines schillen en vruchtvlees in blokjes snijden. Sjalot pellen en fijnsnipperen. In koekenpan rest van olie verhitten en sjalot ca. 1 minuut fruiten. Nectarineblokjes en rest van marinade toevoegen, 1 minuut al omscheppend meebakken. Compote op smaak brengen met zout en peper. Blaadjes van munt erboven fijn knippen. Compote omscheppen en overdoen in schaal.
Satéstokjes in bak met koud water weken. Kalkoenfilet uit marinade nemen, laten uitlekken. Vlees aan stokjes rijgen en bestrooien met peper. Kalkoenspiesjes op barbecue of grillpan in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Serveren met lauwwarme nectarinecompote en witte rijst.
Gemarineerde kalkoenspiesjes met nectarinecompote
hoofdgerecht
null personen
290 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
In kom mosterd, honing, sinaasappelsap en 4 eetlepels olie tot marinade kloppen. Kalkoenfilets in lengte halveren, in kom doen. Helft van marinade door kalkoenfilet scheppen. In koelkast ca. 20 minuten laten marineren. Intussen nectarines schillen en vruchtvlees in blokjes snijden. Sjalot pellen en fijnsnipperen. In koekenpan rest van olie verhitten en sjalot ca. 1 minuut fruiten. Nectarineblokjes en rest van marinade toevoegen, 1 minuut al omscheppend meebakken. Compote op smaak brengen met zout en peper. Blaadjes van munt erboven fijn knippen. Compote omscheppen en overdoen in schaal.
Satéstokjes in bak met koud water weken. Kalkoenfilet uit marinade nemen, laten uitlekken. Vlees aan stokjes rijgen en bestrooien met peper. Kalkoenspiesjes op barbecue of grillpan in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Serveren met lauwwarme nectarinecompote en witte rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 eetlepels Zaanse mosterd
2 theelepels honing
4 eetlepels sinaasappelsap
6 eetlepels olijfolie
500 g kalkoenfilet à la minute
4 nectarines
1 sjalot
0 zout en versgemalen peper
½ zakje verse munt
Dit heb je nodig
satéstokjes