Vietnamese kalkoen à la minute
Aan de slag
Meng in een kom de olie, sojasaus en het limoensap door elkaar. Pers de knoflook en snijd de gember fijn. Voeg samen met het citroengras toe. Breng op smaak met peper en meng door elkaar. Schep de kalkoenfiletlapjes door de marinade. Dek de kom af en laat de kalkoen 1 uur in de koelkast marineren. Schep regelmatig om.
Steek ondertussen de barbecue aan. Haal de kalkoenfilet uit de marinade en laat uitlekken op keukenpapier. Gril de kalkoenfilet aan elke kant 2-3 min. Leg op een schaal en bestrooi met peper, zout en het basilicum. Lekker met zoete chilisaus en noedelsalade of pandanrijst.
Vlees grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:53 min.
Vietnamese kalkoen à la minute
hoofdgerecht
null personen
155 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Meng in een kom de olie, sojasaus en het limoensap door elkaar. Pers de knoflook en snijd de gember fijn. Voeg samen met het citroengras toe. Breng op smaak met peper en meng door elkaar. Schep de kalkoenfiletlapjes door de marinade. Dek de kom af en laat de kalkoen 1 uur in de koelkast marineren. Schep regelmatig om.
Steek ondertussen de barbecue aan. Haal de kalkoenfilet uit de marinade en laat uitlekken op keukenpapier. Gril de kalkoenfilet aan elke kant 2-3 min. Leg op een schaal en bestrooi met peper, zout en het basilicum. Lekker met zoete chilisaus en noedelsalade of pandanrijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 el sesamolie
4 el sojasaus
1 limoen
2 tenen knoflook
1 cm verse gember
2 stengels citroengras
500 g kalkoenfilet à la minute
3 el basilicum
Dit heb je nodig
barbecue