Linzenpie met prei, puree en geitenkaas
Deze ovenschotel zet je voor weinig op tafel, en zit boordevol kruiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Ris de blaadjes van de takjes oregano en salie en snijd fijn. Houd apart. Doe hetzelfde met de rozemarijn en tijm. Verwarm de aardappelpuree 1 min. in de magnetron op vol vermogen (700 watt), zodat je 'm kunt doorroeren. Pers de helft van de knoflook uit boven de puree en roer erdoor met de oregano en salie.
Snijd de rest van de knoflook fijn. Was en snijd de prei in stukken van 3 cm. Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei, knoflook, rozemarijn en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet. Bestrooi de prei met de bloem, schep om en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en roer door. Voeg de linzen toe aan de prei en neem de pan van het vuur.
Vet de ovenschaal of quichevorm in met boter. Verdeel de vulling over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erop en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Linzenpie met prei, puree en geitenkaas
Deze ovenschotel zet je voor weinig op tafel, en zit boordevol kruiden
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Ris de blaadjes van de takjes oregano en salie en snijd fijn. Houd apart. Doe hetzelfde met de rozemarijn en tijm. Verwarm de aardappelpuree 1 min. in de magnetron op vol vermogen (700 watt), zodat je 'm kunt doorroeren. Pers de helft van de knoflook uit boven de puree en roer erdoor met de oregano en salie.
Snijd de rest van de knoflook fijn. Was en snijd de prei in stukken van 3 cm. Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei, knoflook, rozemarijn en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet. Bestrooi de prei met de bloem, schep om en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en roer door. Voeg de linzen toe aan de prei en neem de pan van het vuur.
Vet de ovenschaal of quichevorm in met boter. Verdeel de vulling over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erop en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
20 g verse Italiaanse kruiden
450 g aardappelpuree met boter
2 tenen knoflook
5 preien
50 g ongezouten roomboter
800 g bruine linzen in blik
200 ml hete groentebouillon van tablet
25 g tarwebloem
150 g geraspte belegen geitenkaas 50+
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)
ovenschaal (20 x 30 cm)