Bietenstamppot

Bietenstamppot

Al eens bieten in een stamppot geprobeerd? Ze geven ‘m een zalig lichtzoete draai en een prachtige kleur. Maak hem biologisch met zalm en waterkers, of hartig met komijnenkaas. Zin in een ander soort stamppot? Je vindt alle stamppotrecepten hier.

Bietenstamppot maken

Bietenstamppot maken

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee.
  3. Schil ondertussen de bietjes en snijd in blokjes. Bak 4 min. mee met het spek-uimengsel.
  4. Snijd de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Schep door het bietenmengsel.
  5. Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.
  6. Schep het bietenmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.