Caesarsalade met krokante kip
Deze versie van caesar salade heeft als toevoeging krokante kip en een zelfgemaakte dressing van mayo, ansjovis, citroen en knoflook.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ⅓ van de kaas in fijne flinters. Scheur de ciabatta in grove stukken van 3 cm. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Verdeel het brood met de helft van de knoflook en de gesneden kaas over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng goed. Bak de croutons in ca. 12 min. lichtbruin en krokant. Schep halverwege om.
Schaaf ondertussen de rest van de kaas in dunne snippers met een dunschiller of kaasschaaf. Splits de helft van de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de dooier met de ansjovis, worcestershiresaus, ⅓ van de zonnebloemolie, rest van de knoflook en de helft van de kaassnippers in een maatbeker. Pureer met de staafmixer tot een homogene dressing. Doe in een kom en roer er met een garde de rest van de olijfolie beetje bij beetje door. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng met de dressing.
Leg een stuk kipfilet tussen 2 vellen bakpapier en sla tot een ½ cm dik met een kleine koekenpan plat. Herhaal met de rest van de kip.
Doe de bloem in een diep bord. Klop het de rest van de eieren los met het water in een tweede diep bord. Doe in een derde diep bord de panko. Dep de kipfilets goed droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met peper en eventueel zout. Wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het pankomengsel.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 5 min. gaar en krokant. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe de sla met de dressing in een ruime kom en meng met je handen zonder de bladeren stuk te maken. Meng de croutons erdoor en verdeel de salade over een schaal. Snijd de krokante kip in repen van ca. 1 cm dik en verdeel over de salade. Bestrooi met de overige kaas.
Croutons maken
Instructievideo - 01:14 min.
Caesarsalade met krokante kip
Deze versie van caesar salade heeft als toevoeging krokante kip en een zelfgemaakte dressing van mayo, ansjovis, citroen en knoflook.
null personen
715 kcal
30 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ⅓ van de kaas in fijne flinters. Scheur de ciabatta in grove stukken van 3 cm. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Verdeel het brood met de helft van de knoflook en de gesneden kaas over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng goed. Bak de croutons in ca. 12 min. lichtbruin en krokant. Schep halverwege om.
Schaaf ondertussen de rest van de kaas in dunne snippers met een dunschiller of kaasschaaf. Splits de helft van de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de dooier met de ansjovis, worcestershiresaus, ⅓ van de zonnebloemolie, rest van de knoflook en de helft van de kaassnippers in een maatbeker. Pureer met de staafmixer tot een homogene dressing. Doe in een kom en roer er met een garde de rest van de olijfolie beetje bij beetje door. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng met de dressing.
Leg een stuk kipfilet tussen 2 vellen bakpapier en sla tot een ½ cm dik met een kleine koekenpan plat. Herhaal met de rest van de kip.
Doe de bloem in een diep bord. Klop het de rest van de eieren los met het water in een tweede diep bord. Doe in een derde diep bord de panko. Dep de kipfilets goed droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met peper en eventueel zout. Wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het pankomengsel.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 5 min. gaar en krokant. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe de sla met de dressing in een ruime kom en meng met je handen zonder de bladeren stuk te maken. Meng de croutons erdoor en verdeel de salade over een schaal. Snijd de krokante kip in repen van ca. 1 cm dik en verdeel over de salade. Bestrooi met de overige kaas.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
60 g Parmezaanse kaas
½ afbakciabatta
2 tenen knoflook
75 ml olijfolie extra vierge
2 middelgrote scharreleieren
4 ansjovisfilets
½ tl worcestershiresauce
100 ml zonnebloemolie
1 biologische citroen
300 g kipfilet
2 el tarwebloem
1 el water
50 g panko
2 kropjes babyromaine
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaat
dunschiller
staafmixer met hoge beker
bakpapier