Piramide van kletskoppen met gemberijs

Anders, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • vanilleijs

Bereiden

7 dl vanilleroomijs 15 gemberbolletjes ½ cth djahé 2 lepels cognac of vieux 2 lepels abrikozenjam 1 lepel citroensap 5 passievruchten 12 kletskoppen 1 lepel nougatine (Baukje) 4 hoge timbaaltjes van 2 dl Neem het ijs uit de vriezer en laat in 20 minuten zachter worden. Snij de gember fijn en meng met de djahé en 1 lepel cognac goed door het ijs. Schep in de timbaaltjes en zet weer terug in de vriezer. Doe de jam en 1 lepel cognac in een steelpan en verwarm licht, wrijf de jam met een lepel fijn. Halveer de passievruchten. Roer van het vuur af van 3 passievruchten (6 helften dus) het passievruchtenvlees door de jam. Dompel de timbaaltjes kort in heet water, leg bordjes erop, keer. Zet tegen elk ijsje 3 kletskoppen zodat het ijs rondom afgedekt is. Bestrooi de bovenkant met nougatine. Schep de saus erom. Garneren met een halve passievrucht.

Bronvermelding