(Hapje) Borrelballetjes uit de oven met knoflooksaus

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 10-01-2021 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr. rundergehakt
  • 1/2 uitje (fijn gesnipperd)
  • 1 tl. sambal
  • 1 tl. knoflookpuree (of 1 teentje uit pers)
  • 1 tl. basilicum (op oliebasis)
  • 1 el. paneermeel
  • zout naar smaak toevoegen
  • voor het sausje:
  • 1 el. mayonaise
  • 1 el. creme fraiche of yoghurt
  • 1 tl. knoflookpuree
  • 1 el. peterselie (event. gedroogd)

Bereiden

300 gr. rundergehakt 1/2 uitje (fijn gesnipperd) 1 tl. sambal 1 tl. knoflookpuree (of 1 teentje uit pers) 1 tl. basilicum (op oliebasis) 1 el. paneermeel zout naar smaak toevoegen voor het sausje: 1 el. mayonaise 1 el. creme fraiche of yoghurt 1 tl. knoflookpuree 1 el. peterselie (event. gedroogd) meng alle ingredienten door elkaar en vorm er balletjes van (ongeveer 20 stuks). Op een rekje in de oven schuiven (wel iets eronder plaatsen om de vleessappen op te vangen) en gedurende 20 minuutjes in de oven laten bakken. Voor het sausje alles door elkaar mengen en wanneer je het te dik vindt dan een beetje water erdoor roeren. Opmerking Houd je van lekker pittig doe dan door het sausje ook nog een tl. sambal.

Bronvermelding