Italiaanse salade van geroosterde ui en pecorino

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 10-05-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12 Sjalotjes
  • 2 el Olijfolie
  • 3 el Balsamicoazijn
  • 25 gram Pecorino
  • 75 gram Rucola
  • 25 gram Jonge bladsla
  • Peper
  • Zout

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht 170). 2. Halveer de sjalotten en doe ze in een lage ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi flink met zout en peper en de helft van de balsamicoazijn. 3. Bak ze in 25-30 minuten mooi zacht en goudbruin in de oven. Schep af en toe om. 4. Haal de uien uit de ove en besprenkel ze met de rest van de balsamicoazijn. Laat ze afkoelen 5. Verdeel de sla over kommen en verdeel er de uien er over. Schaaf er flinterdunne schilfers percorino over en lepel er wat van de uien-balsamico jus uit de ovenschaal op.

Bronvermelding