Menu
Aardbeien-mascarpone trifle
Ingrediënten
- aardbeien
Bereiden
500 gram aardbeien (vers)
aardbeienjam
250 ml slagroom
bakje mascarpone (250 gram)
cantuccini of amaretti-koekjes
poedersuiker
lange vingers
grand marnier
suiker
Mix de slagroom met een el suiker tot hij stijf is. Roer er dan de mascarpone door. Schep vervolgens 4 el aardbeienjam door het mengsel.
Bedenk de bodem van een diepe schaal met lange vingers en besprenkel deze met Grand Marnier (minimaal 4 el, meer mag ook). Over de lange vingers strijk je 1/3 van het slagroom-mascarpone-mengsel. Snij 250 gram aardbeien in plakjes en leg deze hierop. Strijk vervolgens weer 1/3 van het mengsel over de aardbeien. Hierover verkruimel je de cantuccini (of amaretti)koekjes. Bedek dit met het restant slagroom-mascarpone mengsel. Halveer de laatste 250 gram aardbeien en versier hiermee de bovenste laag. Tenslotte een flinke laag poedersuiker erover en de schaal bedekken met een stukje aluminiumfolie. Ongeveer 4 uur in de koelkast door en door koud laten worden.