Aardbeien-mascarpone trifle

Anders, Nagerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 240 minuten, Bereiding: 260 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 107 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardbeien

Bereiden

500 gram aardbeien (vers) aardbeienjam 250 ml slagroom bakje mascarpone (250 gram) cantuccini of amaretti-koekjes poedersuiker lange vingers grand marnier suiker Mix de slagroom met een el suiker tot hij stijf is. Roer er dan de mascarpone door. Schep vervolgens 4 el aardbeienjam door het mengsel. Bedenk de bodem van een diepe schaal met lange vingers en besprenkel deze met Grand Marnier (minimaal 4 el, meer mag ook). Over de lange vingers strijk je 1/3 van het slagroom-mascarpone-mengsel. Snij 250 gram aardbeien in plakjes en leg deze hierop. Strijk vervolgens weer 1/3 van het mengsel over de aardbeien. Hierover verkruimel je de cantuccini (of amaretti)koekjes. Bedek dit met het restant slagroom-mascarpone mengsel. Halveer de laatste 250 gram aardbeien en versier hiermee de bovenste laag. Tenslotte een flinke laag poedersuiker erover en de schaal bedekken met een stukje aluminiumfolie. Ongeveer 4 uur in de koelkast door en door koud laten worden.

Bronvermelding