Kruidige komkommersalade

Roerbakken, Buffet, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • komkommer

Bereiden

1 grote komkommer, geschilde en grofgeraspt 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels olie na keuze 1 theelepel gedroogde basilicum of enkele blaadjes verse zout peper uit de molen 1 dl yoghurt 2 teentjes knoflook uitgeperst Laat de komkommer in een vergiet goed uitlekken. Roer van het citroensap, de olie, het basilicum en wat zout en peper in een kommetje een sausje. Doe de uitgelekte komkommer in een schaal en schep er het sausje door. Roer de yoghurt en de knoflook in een kommetje dooreen. Schenk de yoghurtsaus vlak voor het serveren over de komkommersalade. serveertips Als variatie kan nog worden toegevoegd: 1 eetlepel fijngehakte peterselie of 1 fijngehakte sjalotje of 1 theelepel sambal aan de yoghurtsaus of vervang de basilicun voor 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

Bronvermelding