(Aardappel spinazieschotel) met Hollandse kaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 05-01-2021 | 119 keer bewaard

Ingrediënten

  • kaas

Bereiden

- 750 gram aardappels in plakjes - 1 kg verse spinazie - 2 gesnipperde uien - 4 eetl. olijfolie - peper - zout - nootmuskaat - ½ theel. italiaanse kruiden - 2 eieren - ½ dl melk - 200 gram blokjes jong belegen kaas - 100 gram belegen kaas in plakken - 50 gram gehakte walnoten of pijnboompitten Bereiding: Kook de aardappelplakjes 3 minuten. Verhit 3 eetlepels van de olijfolie en roerbak in 3-4 minuten de gewassen spinazie met de uien, peper, zout, nootmuskaat en Italiaanse kruiden. Klop de eieren los met de melk. Neem de pan van de warmtebron. Schep de kaasblokjes en het eimengsel erdoor. Leg de helft van de aardappelplakjes op de, met olijfolie ingevette, bodem. Schep het spinaziemengsel erop en de rest van de aardappelplakjes. Dek het af met de plakken kaas. Zet het gerecht 20-25 minuten in de oven (180ºC). Rooster de noten of pitten in een droge pan en bestrooi het gerecht ermee.

Bronvermelding