Menu
'(TOETJE) Annelini's Tiramonchou
Ingrediënten
- monchou
Bereiden
200 gram zachte MonChou
4 blaadjes gelatine
2 dl. sterke hete koffie
1 pakje lange vingers
2 eieren
75 gram suiker
1 bekertje creme fraîche
25 gram cacaopoeder
Bereiding:
Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes slap zijn.
Schenk 1 dl. hete koffie in een diep bord, los daarin de goed uitgeknepen
gelatine op en laat dit mengsel wat afkoelen.
Doop de lange vingers in de overgebleven dl. koffie. Splits de eieren. Klop de
eiwitten dik en romig met de rest van de suiker en voeg achtereenvolgens toe:
de creme fraiche, de in stukjes gesneden MonChou en het gelatine-
koffiemengsel. Klop dit glad en spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten
hierdoor.
Maak nu laagjes van in koffie gedoopte lange vingers en het MonChou-mengsel.
Begin met een laag lange vingers (suikerkant naar beneden). Laat het in de
koelkast opstijven.
Zeef een laagje cacaopoeder over het gerecht en snijd de TiraMonChou in
plakken van circa 2 centimeter.
Variatie: vervang de helft van de koffie door koffielikeur, bijvoorbeeld Tia
Maria of Amaretto en doop hier de lange vingers in.