Amerikaanse groentestoof zonder vlees

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen

Bereiden

1 l groentebouillon (zelfgemaakt of tablet) eventueel 75 ml witte wijn 3 tenen knoflook, uit de knijper 1 groot laurierblad 500 gr aardappelen,geschild en in parten ½ bosje wortelen, in de lengte gehalveerd 2 middelgrote pastinaken, geschild en in grote stukken 6 kleine sjalotten, geschild en gehalveerd ½ bundeltje groene asperges 3 cm van het uiteinde eraf en in stukken van 4 cm 6 takjes verse tijm, het blad (of 1 tl gedroogd0 3 takjes gehakte verse dragon 9of 1 tl gedroogd) 200 gr doperwten (diepvries) 1 el ketjap manis zout en versgemalen zwarte peper verse tijm en dragon om te garneren Breng de bouillon aan de kook met de wijn, knoflook, laurier, aardappelen en groenten. Laat alles op en laag vuur 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat alles stoven tot de doperwten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de tijm en dragon. Lekker met crostini met zachte geitenkaas waaraan een beetje gehakte bieslook is toegevoegd en een groene salade met tuinkruiden.

Bronvermelding