Menu
Witlof met geitenkaas en honing uit de oven
Ingrediënten
- witlof
Bereiden
BeginpaginaVersKokenReceptenBijgerechten
Witlof met geitenkaas en honing uit de oven
1 flink struikje witlof
50 gram zachte verse geitenkaas
peper, zout
1/2 eetlepel vloeibare honing
boter
vuurvast schaaltje
Verwijder de lelijke blaadjes van de witlof. Was de witlof en snij het struikje in de lengte doormidden, maar zorg dat de blaadjes aan elkaar blijven zitten.
Kook de witlof beetgaar in water met zout en laat deze dan in een vergiet heel goed uitlekken. Beboter het vuurvaste schaaltje.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de halve struikjes witlof met de snijkant naar boven in de schaal. Verkruimel de geitenkaas over de witlof en verdeel de honing erover. Strooi er wat versgemalen zwarte peper overheen.
Zet het schaaltje ± 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en lichtbruin.