Basboesa (Marokkaanse sinaasappelcake)

Gebak, Hapje, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 150 gram Griekse/Turkse dikke yoghurt
  • 250 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • sinaasappel
  • 75 gram amandelen
  • 150 gram griesmeel
  • 2 theelepel bakpoeder

Bereiden

Voorbereiding: -1 sinaasappelschil raspen en uitpersen -amandelen lichtbruin roosteren en laten afkoelen siroop: 125 gram suiker 3 eetlepels sinaasappelsap rasp van ½ sinaasappel Alles aan de kook brengen en in circa 5 minuten inkoken tot vloeibare siroop en af laten koelen 125 gram boter 150 gram Griekse/Turkse dikke yoghurt 125 gram suiker 1 zakje vanillesuiker Rest sinaasappelrasp In circa 5 minuten licht en schuimig kloppen 75 gram amandelen 150 gram griesmeel 2 theelepel bakpoeder Erdoor spatelen Oven op 200 °C en de cake in 30 minuten goudbruin en gaar bakken Afgekoelde siroop over de cake gieten Serveren met geklopte slagroom

Bronvermelding