Menu
Basboesa (Marokkaanse sinaasappelcake)
Ingrediënten
- 125 gram boter
- 150 gram Griekse/Turkse dikke yoghurt
- 250 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- sinaasappel
- 75 gram amandelen
- 150 gram griesmeel
- 2 theelepel bakpoeder
Bereiden
Voorbereiding:
-1 sinaasappelschil raspen en uitpersen
-amandelen lichtbruin roosteren en laten afkoelen
siroop:
125 gram suiker
3 eetlepels sinaasappelsap
rasp van ½ sinaasappel
Alles aan de kook brengen en in circa 5 minuten inkoken tot vloeibare siroop en af laten koelen
125 gram boter
150 gram Griekse/Turkse dikke yoghurt
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Rest sinaasappelrasp
In circa 5 minuten licht en schuimig kloppen
75 gram amandelen
150 gram griesmeel
2 theelepel bakpoeder
Erdoor spatelen
Oven op 200 °C en de cake in 30 minuten goudbruin en gaar bakken
Afgekoelde siroop over de cake gieten
Serveren met geklopte slagroom