(Supersnert) de allerlekkerste erwtensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 92 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram schouderkarbonades
  • 2 laurier blaadjes
  • 8 takjes bladselderij
  • 3 kruidenbouillontabletten
  • 200 gram knolselderij
  • 2 uien
  • 300 gram winterwortel
  • 5 takjes peterselie
  • 1 rookworst
  • 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar
  • (mag ook andere boter zijn)
  • 500 gram spliterwten
  • 2 grote aardappels in blokjes

Bereiden

Week de spliterwten volgens de gebruiksaanwijzingen. Doe de spliterwten, karbonades, laurierblaadjes, 4 takjes selderijblad, bouillontabletten en 2 liter water in een pan. Breng het aan de kook en laat het ca. 45 minuten op laag vuur koken. Schil intussen de selderijknol en aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg ze na 30 minuten aan de erwten toe. Pel en snipper de uien. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Schrap de wortel en snijd hem in blokjes. Knip de peterselie en de rest van de bladselderij fijn. Snijd de rookoworst in plakjes. Schep het vlees uit de soep en snijd het in stukjes. Haal de laulierblaadjes, selderij en peterselie uit de soep. Verwarm de margerine. Fruit de ui ca. 3 minuten Roer prei, aardappelblokjes, wortel, bladselderij, peterselie, rookworst, het vlees en de soep erdoor. Voeg water toe als de soep te dik is. Kook nog ca. 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Dit is erg lekker met grof bruinbrood of roggebrood.

Bronvermelding