Bokkepootjestaart met monchou en saroma

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 77 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine cake
  • 1 pak bokkepootjes
  • 125 gram suiker
  • 200 gram mon chou
  • 250 gram crème fraîche
  • 250 gram slagroom
  • 300 gram advokaat
  • 7 gram poedergelantine (of 4 blaadjes)
  • 1 pakjes saroma chocoladepudding
  • 250 gram melk

Bereiden

Cake in plakken snijden en verdelen over de gehele taart bodem (goed aansluiten) 50 gram melk heet maken en gelantine poeder er in oplossen bij blaadje eerst 5 min. in koud water weken. Saroma met de melk kloppen 3 minuten. Slagroom stijf kloppen met de suiker. Als de melk/gelantine lobberig wordt 1/3 deel van de stijf geslagen room mengen met de saroma. De mon chou en crème fraîche los kloppen, geslagen room, helft van de advokaat er boven op leggen, even mengen. Helft van het slagroommengsel op de bokkepootjes verdelen en glad strijken. De bokkepootjes verdelen op de onderlaag. Andere deel van de slagroom er op verdelen en glad strijken. De rest van de advokaat er overheen schenken en met de kruimels uit het pak versieren. Een nacht in de koelkast laten opstijven.

Bronvermelding