Tiramisu met ontbijtkoek en sinaasappel

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • • 250gr mascarpone
  • • 3 eierdooiers
  • • 2 eiwitten
  • • 50 gram suiker
  • • 1 sinaasappel in partjes
  • Het overige sinaasappelsap van de sinaasappel
  • roséwijn, porto of Rivessalt
  • 8 stukken ontbijtkoek

Bereiden

Klop de eierdooiers wit met de helft van de suiker. Klop de eiwitten stevig met de helft van de suiker. Meng het eierdooiermengsel met de mascarpone en voeg er de geklopte eiwitten toe. Snij de partjes uit de sinaasappelen hou apart. Vang het sap op. Mix de peperkoek fijn met het appelsiensap en een beetje roséwijn, porto of rivessalt tot je een glad mengsel krijgt. Maak in een glas laagjes met de mascarpone en het peperkoekmengsel en de sinaasappelpartjes • Laat een uurtje opstijven in de koelkast. Tips Bestrooi dunne plakjes sinaasappel (met de schil) aan weerskanten met suiker en leg op bakpapier. Laat enkele uren drogen in een oven van 100°. Gebruik de schijfjes als versiering.

Bronvermelding