Rolmops van kipfilet met een farce van kippengehakt, babymais en spinazie en een korstje van seranoham

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 21-04-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st Rode paprika
  • 1 st Groene paprika
  • 4 st Babymaiskolfjes (vers)
  • 5 st Kipfilet
  • 1 teen Knoflook (klein)
  • 0,5 dl Room
  • 1 st Eiwit van 1 ei
  • Zout en peper
  • 20 st Spinazieblaadjes (vers)
  • 4 pl Seranoham (dungesneden)

Bereiden

1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprikas in blokjes. Blancheer de babymais 2 minuten en de paprika 1 minuut, dep droog met keukenpapier en zet apart weg. 2. Snijd 1 kipfilet in grove blokjes en doe die in de keukenmachine. Voeg de knoflook doe en laat draaien. Voeg al draaiende de eiwit en en de room toe. Stop de machine en voeg royaal zout en peper toe. Voeg de paprika toe aan het mengsel en zet apart. 3. Blancheer de spinazie zo kort mogelijk en rol de babymais in de spinazie. 4. Sla de overige 4 kipfilets zo dun als een schnietzel. Leg een beetje van het kip-paprikamengsel aan het begin van de filet en leg er een maisrolletje in het midden van het mengsel. Rol op als een rolmops en rol er een plak seranoham om heen. Rol de kip in de aluminiumfolie en maak dicht als een toffee. Zet 20 minutenin de oven. 5. Haal de kip uit de aluminium folie. Snijd schuin door en serveer met truffelpuree en groene groenten en een fijne jus.

Materialen

Keukenmachine Plasticfolie Aluminiumfolie

Bronvermelding