Menu
'(Soep)'Tomaten- en paprikasoep met basilicummoes'
Ingrediënten
- pruimtomaten
Bereiden
15 pruimtomaten
- 3 rode paprika's
- 7 el olijfolie, extra vergine
- 1 el pepers, rode, verse, gehakte
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 el rode wijnazijn
- 5.5 dl kippenbouillon
- verse basilicum
- zwarte, gemalen peper
- 1 snufje zout
.
Bereidingswijze: Kerf de tomaten kruislings in en blancheer ze ongeveer twintig seconden in kokend water, of tot de schil zich gemakkelijk laat verwijderen. Ontpit ze. Gril de paprika's in hun geheel (voor een echt zoete paprikasmaak moet je ze grillen tot ze zwart zijn), laat ze in een kom met deksel afkoelen, pel ze en hak ze in kleine stukjes.
Verwijder de pitjes van de rode pepertjes.
Doe de gehakte paprika met tweezevende deel van de olijfolie en de gehakte rode pepertjes in een voorverwarmde pan met een dikke bodem.
Voeg er een snufje zout aan toe en laat het vijf minuutjes zachtjes bakken.
Doe de gehakte knoflook erbij en laat het nog twee minuten bakken.
Voeg dan de grof gesneden tomaten toe, een snufje zout en de rode-wijnazijn, en laat ongeveer tien minuten zachtjes bakken zodat de tomaten 'smelten' en de smaken op elkaar inwerken.
Giet de bouillon erbij en laat nog vijftien minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak.
Wrijf het basilicum met een snufje zout in een vijzel (of keukenmachine) tot moes.
Roer er de rest van de olijfolie en nog een drupje wijnazijn door.
Schep dit mengsel royaal over je soep.
Serveertips: In plaats van kippenbouillon kunt u ook groentebouillon gebruiken.
Materialen
een mes, een kom met deksel, een voorverwarmde pan met dikke bodem en een vijzel of een keukenmachine