Amuse van geitenkaasmousse met een topping van basilicumroom

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 1/2 dl slagroom
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1/2 dl kookroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 20 blaadjes basilicum
  • 1/4 sjalot
  • zout en peper naar smaak

Bereiden

Bereiding geitenkaasmousse: Week de blaadjes gelatine in koud water. Klop de 2 1/2 dl slagroom lobbig. Maak de witte wijn heet en los de gelatine er in op. (niet meer laten koken), laten afkoelen. Maak de geitenkaas zacht met de hulp van een keukenmachine of handmixer. Voeg 2/3 van de kookroom toe en zout en peper zodat je een mooie gladde stevige mousse krijgt. Meng de wijn en de geitenkaas door elkaar. Schep 2/3 van de slagroom door de geitenkaas en verdeel de mousse over 8 kleine glazen en zet het koud. Bereiding basilicumroom: Doe de blaadjes basilicum en sjallotjes met de rest van de kookroom in de keukenmachine (of staafmixer) en maak het fijn. Schep de rest van de slagroom erdoor en verdeel het over de glazen. Maak het af met een takje basilicum

Bronvermelding