(Pasta) Tagliatelle met pijnboompittensaus van Sonja Bakker

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 23 keer bewaard

Ingrediënten

  • 240 gram tagliatelle
  • 50 gram pijnboompitten
  • 4 bosuitjes
  • 50 gram geraspte 30+ kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gram demi crème fraiche
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zakje Rucola sla

Bereiden

Kook de tagliatelle in een grote pan met water al dente. verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en rooster onder voortdurend omscheppen de pijnboompitten bruin. Haal de pitten uit de pan en laat deze afkoelen. Bak vervolgens in een eetlepel olijfolie de fijngesneden bosuitjes en de uitgeperste knoflook, voeg na 2 minuten de demi crème fraiche toe. Laat dit even meebakken en breng het vervolgens op smaak met vers gemalen peper een een beetje zeezout. Voeg dan de 125 ml boullion toe. Giet de tagliatelle af en meng dit door het demi crème fraiche mengsel. Schep als laatste de Rucola en de pijnboompitjes er doorheen en bestrooi met een beetje geraspte 30+ kaas. Meteen opdienen. Circa 440 kcal. per portie

Materialen

Bronvermelding