Banaan - kerriesoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Indiaas.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • kerrie

Bereiden

1 ui 1 teentje knoflook 150g spekblokjes 2 eetlepels kerriepoeder 4dl bouillon 1 bekertje crème fraiche 4 bananen citroensap zout peper 2 eetlepels gehakte peterselie Pel de ui en het knoflookteentje. Bak in een pan de spekblokjes uit en schep ze dan uit de pan. Fruit in het achter gebleven vet de ui, knoflook en kerriepoeder eventjes. Voeg dan de bouillon toe en breng het aan de kook. Pel de bananen, snijdt ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Houdt de plakjes van 1 banaan apart en roer de rest door de soep. Laat de soep dan 5 minuten zachtjes koken. Pureer dan de soep met een staafmixer. Roer de crème fraiche, spekblokjes, de apart gehouden banaanplakjes, peterselie, wat peper en zout toe. Laat de soep warm worden, maar niet meer koken.

Bronvermelding