Moros Y christianos

Rijst, Bijgerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-03-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr gedroogede zwarte bonen
  • 2 eetl. maisolie
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 spaamse peper gehakt
  • 300 gr. rijst
  • 2 theelepels zout
  • peper

Bereiden

ATTENTIE.WEEK DE ZWARTE BONEN EEN NACHT IN ZOVEEL WATER DAT ZE ONDERSTAAN. Laat uitlekken, doe ze in een pan.Voeg 5 dl water toe,breng dit aan de kook en laat zachtjes 20 tot 30 min. koken tot de bonen gaar maar niet zacht zijn. verhit de olie in een koekenpan.Bak uien knoflook en peper tot gaar.Voeg toe aan de bonen.Doe de rijst erbij met zout en peper en roer zachtjes door.Draai de warmtebron iets hoger en laat koken tot het grootste deel van het water geabsorbeerd is. Temper de warmtebron leg een deksel op de ban en laat ongeveer 20 min. pruttelen tot de rijst gaar is en alle vloeistof is geabsorbeerd.

Bronvermelding