Gefrituurde varkenshaas met bamboescheut, paprika en ananas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 30-03-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 Gram` Varkenshaas
  • 1 Fles Zonenbloemolie
  • 1 St Rode parika
  • 1 St Groene paprika
  • 3 St Lentuien
  • 1 Blik bamboescheuten
  • 1 Blik Ananas (200 gram)
  • 75 Gram Bloem
  • 2 El Sojasaus
  • 1 El maizena
  • 25o0 Ml Kippenbouillon
  • 3 El Donkere basterdsuiker
  • 3 El Wittewijn azijn
  • 2 El Tomatenketchup

Bereiden

Snijd de varkenshaas in blokjes en verhit een wok of frituur tot 180 graden met de zonnebloemolie. Meng de bloem met 120 ml water 1 el sojasaus, zout en peper. Meng het vlees door dit beslag. Frituur de stukjes vlees in ca 5 minuten gaar. Slechts een paar tegelijk en 1 voor 1. Houd ze warm. Snijd e parika in stukken, Snijd de lente ui grof. Verhit wat olie in een wok. Voeg paprika en lente ui toe en laat zacht worden. Voeg bamboescheut en ananas toe. Meng 1 el sojasaus, maizena bouillon, suiker, azijn en ketchup door elkaar en voeg toe aan de groenten. Warm goed door, laat indikken en voeg vlees toe. Laat alles heet worden. Serveer met jasmijnrijst en paksoi

Bronvermelding