Bakbanaan maissoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 19-05-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gram boter of margarine
  • 1 stuk ui (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 2 stuk bakbanaan (gepeld en in plakjes gesneden)
  • 1 stuk tomaat (ontveld en gehakt)
  • 175 gram maiskorrels
  • 1 theelepel gedroogde dragon (gemalen)
  • 1 liter groente of kippenbouillon
  • 1 stuk groene chillipeper (gehakt)
  • 1 snufje nootmuskaat (vers)
  • zout en vergemalen peper

Bereiden

Verhit de boter of de margarine in een pan op een matig vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit in een aantal minuten tot de ui glazig is. Schep de bakbanaan, tomaat en mais er door en bak voor 5 minuten. Voeg daarna de dragon, bouillon, chilipeper, snufje zout en peper toe en laat het 10 minuten sudderen. Wanneer de bakbanaan gaar (zacht ) is kan de soep worden opgediend. Nootmuskaat kan naar smaak worden toegevoegd. Varieer naar harte met de hoeveelheid banaan en mais. Een vriendin vindt deze soep gepureerd erg lekker.

Materialen

Bronvermelding