Gedroogd fruit bobotie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 02-05-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 stuk gedroogde abrikozen
  • 8 stuk gedroogde appelringen
  • 200 gram rozijnen
  • 250 ml koude zwarte thee
  • 2 stuk uien, groot (gesneden)
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 theelepel kurkuma
  • 1 kilo rundergehakt
  • 2 sneden oud wit of bruin brood (verkruimeld)
  • 4 eetlepel azijn
  • 4 stuk eieren
  • 125 ml melk
  • zout en peper

Bereiden

Zet 250 ml zwarte thee en laat afkoelen. Wel de abrikozen, appelringen en rozijnen in de zwarte thee tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en halveer de abrikozen en snijd de appelringen in stukjes. Warm de oven voor op 180 graden (hete luchtoven). Vet een ovenschaal in. Kook de uien in het sinaasappelsap tot ze glazig (zacht) zijn. Laat ze uitlekken en bak ze daarna in een koekepan licht op in olie. Voeg het gehakt toe en bak rul en bruin. Kerrie, kurkuma, broodkruimels, azijn, het fruit, zout en peper toevoegen en goed roeren. Schep vervolgens het mengsel in de ovenschaal. Meng de melk met de eieren en giet dat er overheen. Bak de bobotie in het midden van de oven gedurende 45 minuten af, totdat het eimengsel gestold is. Je kan het rundergehakt vervangen door vegetarisch gehakt. Voeg geraspte kaas en wat extra kerrie toe aan het eimengsel

Bronvermelding