Oma's zuurkoolschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 02-05-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blikje champignonnencreme soep (460ml)
  • 500 gram zuurkool naturel
  • 2 zakje puree voor stampot
  • 175 gram champignonnen
  • 1 stuk magere rookworst
  • 75 gram zeeuws spek (plakjes)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven) Maak de zuurkool warm in een pan en voeg wat zout en peper toe. Bak de champignonnen in een pan en voeg de champignonnencreme soep toe (onverdund). Kook een liter water en bereid de stampot puree. Snijdt de magere rookworst in plakjes. Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met de helft van de stampot puree, leg daarop een laag van zeeuws spek, de zuurkool, stampot puree, plakjes rookworst en dek af met het champignonnen soep mengsel. Zet de schotel voor 25 minuten in de oven

Bronvermelding