Raoul zijn pasta carbonara

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 02-05-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram volkorenpasta
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 250 gram champignonnen (gesneden)
  • 2 stuk eieren
  • 2 teen knoflook (gehakt)
  • 1 stuk pardano (minimaal 100 gram)
  • 1 stuk parmezaan (minimaal 100 gram)
  • 1 blokje groentebouillon
  • chillipepers (fijngemalen)
  • bieslook (fijngehakt)

Bereiden

Split de eidooiers van het eiwit, bewaar het eigeel. Kook de pasta in het water en voeg een bouillonblokje toe. Bak de spekjes, giet het vet af en voeg de knoflook en de champignonnen toe. Rasp 75 gram pardano en 75 gram parmezaan en klop dit door het eigeel. Zodra de pasta beetgaar is afgieten en het ei/kaasmengsel toevoegen. Zeer goed, maar voorzichtig roeren. Het eimengsel zal door de hete pasta stollen. Voeg de spekjes en champignonnen toe. Maak op smaak met chillpeper en bieslook. Serveer met extra geraspte kaas en rucola sla

Bronvermelding