Salade met zoete hete kip

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 02-05-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram geitenkaas
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 stuk ui
  • 6 stuk augurken (zoet zuur)
  • 2 stuk eieren
  • 2 teentje knoflook
  • 1 stuk paprika geel
  • 1.5 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel zoete chillisaus

Bereiden

Snijd de kipfilet in reepjes. Pers de teentjes knoflook, voeg olijfolie, ketjap, sambal, honing, sesamzaadjes en zoete chillisaus toe en meng goed door elkaar. Marineer de kipfilet in het mengsel en laat staan voor een uur. Kook de eieren hard en snijd ze in plakjes. Snijd de krop ijsbergsla in reepjes, de ui en paprika in reepjes en de augurken in stukjes. Bak de kipfiletreepjes in een koekepan lekker goudbruin. Verdeel sla, ui, augurkjes en ei over vier borden. Schep de kip op de sla en verkruimel de geitenkaas boven de borden. Druppel een klein beetje chillisaus over de salade. Je kan ook kiezen voor andere slasoorten en de salade aanvullen met tomaat.

Bronvermelding