Zuid Afrikaanse Pompoen macademia noten soep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 04-05-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2.5 kilo pompoen of butternut (gepeld en in blokjes)
  • 75 gram verse gember (fijn gehakt)
  • 4 stuk appel (granny smith) (geschild en in blokjes)
  • 300 gram macadamia noten (licht geroosterd)
  • 4 blok groentebouillon
  • 15 ml verschillende kruiden (nootmuskaat, peper,zout)
  • 250 ml bulgaarse yoghurt
  • zout en peper

Bereiden

Maak 1 liter bouillon met de 4 groenteblokjes. Leg een paar noten opzij voor de garnering. Verhit een klein beetje olie in een grote soeppan. Verhit de gember in de olie voor 2 minuten. Voeg de appels toe en na een minuut de macadamia noten en de 15 ml verschillende kruiden. Roer en mix de ingredienten goed Voeg de helft van de pompoen en de bouillon toe, blijf roeren en voeg dan de andere helft toe. Breng aan de kook, verlaag de hitte en laat het mengsel sudderen tot de pompoen zacht is. Laat de soep afkoelen en pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Indien de soep erg dik is, dan kan men deze iets verdunnen met een beetje bouillon. Verwarm de soep voor het serveren. Serveer de soep in een diep bord en schep in het midden van het bord een lepel yoghurt, garneer met geschaafde macadamia noot. Breng op smaak met peper en zout.

Bronvermelding