(SOEP) Bospaddestoelensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 162 keer bewaard

Ingrediënten

  • paddestoelen

Bereiden

5 lente/bosuitjes 500 g gemengde paddestoelen (oesterzwammen, kastanje- of grotchampignons, shii-takes) 50 g boter 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) 4 dl kruiden of groentebouillon (van tablet) 1 dl witte wijn 2 dl melk 2 dl kookroom peper en zout Hak de lente/bosuitjes fijn en houd het loof apart. Borstel 400 g paddestoelen of veeg ze schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de helft van de boter en bak hierin de uitjes en paddestoelen 3 minuten. Voeg de tijm, bouillon, witte wijn en melk toe en kook zachtjes 10 minuten. Borstel de rest van de paddestoelen schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in de rest van de boter goudbruin. Bereiding: Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Roer de kookroom en de gebakken paddestoelen erdoor en verwarm de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi de soep met het loof van de lente/bosuitjes. Suggestie: ¿ Maak de soep iets pittiger door er 1 theel. kerriepoeder aan toe te voegen. ¿ Het is ook lekker om 1 eetl. grove mosterd door de soep te roeren.

Bronvermelding