Mini tiramisu met bitterkoekjes (leuk bij de high tea)

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 56 keer bewaard

Ingrediënten

  • bitterkoekjes

Bereiden

200gr mascarpone 250gr magere kwark 3el suiker 50-75gr bitterkoekjes of amarattini 6el koude koffie 2el koffielikeur evt. 1tl bruine basterdsuiker Roer de mascarpone, de kwark en de suiker door elkaar. Bewaar 8 bitterkoekjes voor de versiering. Doe de overige koekjes in een plastic zakje en sluit dit af. Verkruimel dekoekjes met een deegroller. Roer de koffie en likeur door elkaar. Doe de helft van de koekkruimels in 4 kleine vormpjes, bijv. glazen of vul er een schaal mee. Besprenkel de koek met de helft van het koffiemengsel. Verdeel ruim de helft van de mascarpone erover. Doe hetzelfde met de andere ingredienten. Zet de tiramisu minstens 1uur koud weg. Bestrooi de tiramisu met de bruine suiker en versier het geheel met de rest van de bitterkoekjes.

Materialen

4 kleine glaasjes

Bronvermelding