Menu
Mini tiramisu met bitterkoekjes (leuk bij de high tea)
Ingrediënten
- bitterkoekjes
Bereiden
200gr mascarpone
250gr magere kwark
3el suiker
50-75gr bitterkoekjes of amarattini
6el koude koffie
2el koffielikeur
evt. 1tl bruine basterdsuiker
Roer de mascarpone, de kwark en de suiker door elkaar. Bewaar 8 bitterkoekjes voor de versiering. Doe de overige koekjes in een plastic zakje en sluit dit af. Verkruimel dekoekjes met een deegroller. Roer de koffie en likeur door elkaar. Doe de helft van de koekkruimels in 4 kleine vormpjes, bijv. glazen of vul er een schaal mee. Besprenkel de koek met de helft van het koffiemengsel. Verdeel ruim de helft van de mascarpone erover. Doe hetzelfde met de andere ingredienten. Zet de tiramisu minstens 1uur koud weg. Bestrooi de tiramisu met de bruine suiker en versier het geheel met de rest van de bitterkoekjes.
Materialen
4 kleine glaasjes