Rauwe ham maaltijdsalade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 07-06-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 zak rucula sla (of andere soort)
  • 300 gram gesneden rauwe ham (diverse soorten mogelijk)
  • 1 punt brie
  • 1 ui gesneden in halve ringen
  • 150 gram champignons
  • 50 gram pijnboom pitjes
  • 2 eetlepel mosterd
  • 2 theelepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • verse bieslook en peterselie (of gedroogd)

Bereiden

Snijd de ijsbergsla en ui in repen en doe samen met de andere soort sla in een kom. Doe de pijnboompitjes in de koekenpan en rooster bruin (zonder boter of olie), schep ze daarna in een bakje. Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een klein beetje olie. Scheur de rauwe ham in reepjes en snijd de brie in plakjes. Maak de dressing door 2 eetlepels mosterd te mengen met 2 theelepels honing en 1 eetlepel olie. Schenk de dressing door de sla en voeg de champignonnen toe. Knip wat peterselie en bieslook fijn en meng door de sla. Leg op een bord wat van het slamengsel, leg daarop plakjes rauwe ham en brie en strooi er pijnboompitjes overheen. Maak verder op smaak met peper en zout.

Materialen

1 slakom 1 snijplank 1 mes 1 koekenpan 1 eetlepel 1 theelepel 1 kommetje

Bronvermelding