'De lekkerste chocoladecake van Nigella' een toppertje

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • eieren

Bereiden

- 225 gram boter, gesmolten - 375 gram donkere basterdsuiker - 2 grote eieren - 1 thee lepel vanille-extract - 100 gram pure chocolade (70%) - 200 gram bloem - 1/2 theelepel dubbelkoolzure soda (gekocht in londen) - 2,5 dl kokend water Laat de chocolade au bain marie smelten en zet na 10 minuten ook de boter heel zachtjes op. Zorg dat de boter niet gaat bakken, hij mag alleen maar vloeibaar worden! Zorg dat je niet vergeet een pannetje met water op te zetten voor de 2,5 dl kokend water die je later nodig hebt! Bekleed een cakevorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de gesmolten boter met de suiker, voeg daarna het vanille-extract en de eieren toe en meng dit ook goed. Haal als de chocolade is gesmolten deze van het vuur en laat heel eventje een beetje afkoelen. Meng het vervolgens met het suikermengel. Schep daarna om en om een lepel bloem (waarin de dubbelkolzure soda is gedaan) en een lepel kokend water door het mengel. Blijf steeds roeren. Als alles gemengd is heb je een heel erg nat, vloeibaar mengsel. Giet dit in de cakevorm en zet de cake een half uur in de oven op 200 graden. Draai vervolgens de oven naar 170 graden en laat hem hier nog 20 minuten in staan.

Bronvermelding