Gegrilde vijgen met honingkwark en marulanoten

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 stuk verse vijgen
  • 1 stokje vanille
  • 1,5 eetlepel honing
  • 150 gram kwark (mascarpone kan ook)
  • 100 gram marule noten (cashew kan ook)
  • kaneelpoeder

Bereiden

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Roer de zaadjes en de honing door de kwark en laat lekker intrekken. Halveer de vijgen en leg ze met de schil naar onderen op de barbeque. Rooster ze in 2 minuten goudbruin. Hak de marulanoten (of cashews) in stukken en rooster ze in een droge koekenpan. Verdeel de vijgen over 4 borden en schep er een hoeveelheid kwark op. Strooi de nootjes en een snufje kaneel er over heen. Eet smakelijk

Bronvermelding