Gekruide biefstukreepjes (China)

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • biefstuk

Bereiden

225 gr biefstuk. 2 teentjes knoflook, geperst. 1 theel steranijspoeder. 1 eetl dondere sojasaus. reepjes lente-ui, om te garneren. Saus: 2 eetl plantaardige olie. 1 bosje lente-uitjes, in de lengte. gehalveerd. 1 eetl donkere sojasaus. 1 eetl droge sherry. 1/4 theel chilisaus. 15 ml water. 2 theel maiizena. 4 theel water. Snijd het vlees in dunne reepjes en leg het in een schaal. Meng in een kom de knoflook, de steranijspoeder en de sojasaus en schenk vervolgens het gevormde mengsel over het vlees. Meng dan alles goed door elkaar. Dek vervolgens de schaal af en laat het vlees 2 uur koelkast marineren. Verwarm voor de saus de olie in een wok/wadjan. Zet het vuur lager en bak de lente-uitjes 2 minuten. Dan het vlees en de marianade in de wok/wadjan leggen en bak het vlees 3-4 minuten. Voeg de lente-uitjes, de sojasaus, de sherry, de chilisaus en twee derde van het water toe. Maak een papje van de maïzena en de rest van het water en schenk dit in de wok/wadjan. Breng vervolgens de saus aan de kook en laat de saus al roerend zachtjes stoven tot het dik en helder is. Schep dan het mengsel in een schaal en garneer met de reepjes lenteui... serveren met bami of rijst

Bronvermelding