Surinaamse Aardappelchutney

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappels

Bereiden

500 g geraspte aardappels 3 dl azijn 3 Surinaamse pepers of 2 lepels sambal oelek 1 ui 8 tot 10 teentjes knoflook 2 dl olie 1 bouillonblokje 2 lepels djinten 2 lepels ketumbar Doe de aardappels in een grote zeef, druk flink uit, trek dan 10 minuten in azijn en druk weer uit. Maal de peper/sambal, ui en knoflook en bak goudbruin in de olie. Doe het bouillonblokje erdoor. Maak een papje van djinten, ketumbar en water en doe in de pan. Doe de aardappel erbij en roer 5 minuten. Doe de deksel erop, doe het vuur uit en laat een uur staan. Doe dan in een goedsluitende fles.

Bronvermelding