Menu
Makreelsalade met een dressing van bietjes en mierikswortel
Ingrediënten
- 100 gram gekookte rode bieten
Bereiden
100 gram gekookte rode bieten
1 eetlepel mierikswortel
50 ml crème fraiche (light)
3 eetlepels olijfolie
Peper en zout
2 makrelen, gefileerd
Eikenbladsla gemengd met snijbiet (of andere roodachtige slablaadjes)
Pureer de rode bieten, mierikswortelsaus en crème fraiche in de keukenmachine tot een glad geheel. Voeg de olijfolie toe en druk nog even op de pulseerknop. Doe er een klein beetje peper en zout bij en zet de dressing opzij.
Zet de grill op de hoogste stand.
Kerf de makreelfilets met een scherp mes aan de kant met het vel op 3 of 4 plekken in. Leg de vis met het vel naar boven op een licht ingevette bakplaat. Zet de vis 2-3 minuten onder de grill, tot hij gaar is.
Schik de slablaadjes op 2 borden. Leg op elk bord voorzichtig 2 filets en druppel dan de dressing erover. Geef er lekker vers bruinbrood.bij.