'Toscaanse' burgers

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 08-02-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt

Bereiden

600 g rundergehakt 100 g pancetta, gehakt 90 g basilicumpesto 2 kleine rode uien, in dikke ringen 2,5 el olijfolie 2 kleine trostomaten, in dikke plakken 150 g mayonaise 3-4 boncconcini (kleine mozzarellabolletjes) in plakken 4 Italiaanse bollen, opengesneden 50 g rucola Bereiding Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe het gehakt, de pancetta, 2,5 el pesto en zout en peper naar smaak in de keukenmachine. Lat de machine draaien tot alles net is gemengd (laat niet te lang draaien). Vorm 4 burgers van het mengsel en zet ze in de koelkast terwijl je de groenten bakt. Verhit een grillpan (of barbecue) op middelhoog vuur. Schep ui door een beetje olie en rooster hem 1 minuut aan elke kant of tot de ui gaar is. Houd warm in de oven. Bestrijk de tomaten met een beetje olie, bestrooi met zout en peper en rooster ze 1 minuut aan elke kant. Houd warm in de boven. Bestrijk beide kanten van de burgers met olie. Bak 2-3 minuten in de grillpan tot het vlees gaar is. Meng de rest van de pesto door de mayonaise. Leg de mozzarella op de burgers en zet ze 1 minuut in de oven of tot de kaas smelt. Bestrijk de onderste helften van de broodjes met wat mayonaisemengsel. Leg er de rucola, burgers, ui en tomaat op. Besprenkel met de rest van het mayonaisemengsel en leg er de bovenste helften van de broodjes op.

Bronvermelding