'Heerlijke' visschotel uit de oven met mosterd-yoghurtsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 10-11-2012 | 23 keer bewaard

Ingrediënten

  • kabeljauw

Bereiden

1 grote ui; 2 lente-uitjes; 1 groene paprika; 250 gr. champignons; 60 gr. boter; 600 gr. kabeljauwfilet; zout, peper; milde paprikapoeder; 2 eetlepels bloem; 3 eetlepels paneermeel. VOOR DE SAUS: 15 gr. boter; 1 flinke eetlepel bloem; 2 dl (= 200 ml) melk; 2 theelepels bouillonpoeder; 1 eetlepel mosterd; 2 dl. yoghurt op kamertemperatuur; zout en peper Voorbereiding Oven voorverwarmen op 175 graden c Bereidingswijze Snipper de gepelde ui, snij de lente ui met een deel van het groen klein.Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd hem in stukjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit in de koekenpan 25 gr. boter en fruit de ui en lente-uitjes ca. 2 min. Doe de paprika en champignons erbij en smoor het gerecht nog ca. 3 minuten. Spoel de vis af en dep hem droog. Bestrooi de vis met zout, peper, paprika poeder en bloem. Beboter een grote ovenschaal en schep de helft van de groenten erin. Leg de vis erop en verdeel de rest van de groenten erover. Maak de saus: smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Voeg al roerend de melk toe. Strooi het bouillonpoeder erover en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de mosterd en de yoghurt erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe en schenk de saus over de groenten en de vis. Strooi het paneermeel erover en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven van 175 graden C. en laat het gerecht in ca. 25 min. goudbruin en gaar worden. Serveertips Heerlijk met aardappelpuree en worteltjes

Bronvermelding