Griekse bietensalade met walnotendressing

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • bieten

Bereiden

25 gram walnoten, 50 gram fetakaas, 500 gram gekookte bietjes, 4 eetlepels walnotenolie, 2 eetlepels citroensap, 1 teentje knoflook, 5 takjes dille, zout en peper. Bereiding: Hak de walnoten in stukjes. Snijd de feta in kleine blokjes. Schil de bietjes, snijd ze in blokjes en doe ze in een schaal. Klop de olie en citroensap tot een dressing. Pel de knoflook en pers hem erboven uit. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de bietenblokjes, knip 4 takjes dille erboven in stukjes. Strooi de walnoten erover en schep de salade om. Zet de salade eventueel tot gebruik in de koelkast. Strooi vlak voor serveren de blokjes feta erover en knip het laatste takje dille erboven in stukjes. Lekker met knapperig stokbrood en groene olijven. Deze Griekse salade smaakt heerlijk als voorgerecht maar ook als bijgerecht. Serveer ´m dan met gegrilde kip of zalm en een in de schil gekookte aardappel. Niet dol op feta? Laat ´m gewoon weg, ook dan heb je nog een lekkere salade

Bronvermelding