Chili con carne met gedroogde tomaatjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 blikken gepelde tomaten

Bereiden

500 gr rundergehakt 200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje) 1 blik rode kidney bonen, uitgelekt 1 groot blik bruine bonen 2 blikken gepelde tomaten 2 middelgrote uien 1 teentje knoflook olijfolie 2 tl chilipoeder 1 vers rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden 1 tl djintan (komijnpoeder) zout en vers gemalen zwarte peper 1/2 stokje kaneel Bereiding: Hak de uien en de knoflook in een mixer fijn en fruit deze in een klein beetje olijfolie totdat ze zacht zijn. Voeg de rode peper, chilipoeder, djintan en zout en peper toe. Voeg het gehakt erbij en bak het rul, totdat alles bruin is. Hak de gedroogde tomaten in de mixer zodat deze een pasta vormt en voeg dit bij het gehakt. Voeg de tomaten, het kaneelstokje en 1 dl water bij het vlees. Proef even en voeg zonodig nog wat kruiden toe. Doe het deksel op de pan en laat dit een 1/2 uurtje sudderen. Voeg de uitgelekte bonen erbij en laat alles even doorwarmen. Lekkerst is om dit een dag van te voren klaar te maken zodat de smaken lekker kunnen intrekken en sterker worden. Uiteraard met stokbrood, een groene salade en een grote klodder creme fraiche of guacamole.

Bronvermelding