'Nigella's Thaise Curry van Gele Pompoen en Zeevruchten'

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk (1/2 blik van 400 ml)

Bereiden

200 ml kokosmelk (1/2 blik van 400 ml) 1/4 eetlepel rode Thaise currypasta (zoals je weet kun je dit opvoeren tot een hele eetlepel) 175 ml bouillon (ik gebruik hiervoor 1/3 groentebouillonblokje) 2 eetlepels Thaise vissaus (nuoc man) 1 eetlepel suiker 2 stengels citroengras, elk in 3 stukken gesneden en geplet van de vlakke kant van een mes 3 verkruimelde limoenbladeren 1/4 theelepel kurkuma (geelwortel) 500 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden die net prettig zijn om in één keer in je mond te steken 250 g zalmfilet, in dezelfde soort blokjes gesneden 250 g gepelde rauwe garnalen (grijze tijgergarnalen) een handvol groene groenten naar keuze (bijv. bevroren tuinerwten, sperziebonen, paksoi) sap van 1/2 tot een hele limoen, naar smaak verse koriander, fijngehakt 1. Schraap het dikke, romige gedeelte van het geopende blik kokosmelk af en doe het samen met de currypasta in een grote steel- of braadpan die je op matig vuur hebt gezet. Laat het sissen en roer het dan met een vork, garde of houten lepel goed door elkaar tot kokosmelk en pasta helemaal vermengd zijn. 2. Terwijl je rustig blijft roeren voeg je de rest van de kokosmelk toe, de bouillon, vissaus, suiker, het citroengras, limoenbladeren en geelwortel. 3. Breng het geheel aan de kook en doe dan de pompoen erbij. Laat stevig doorkoken tot de pompoen zacht geworden is (dit kan 5-15 minuten duren, afhankelijk van de soort pompoen en de grootte van de blokjes). 4. Voeg de zalm en garnalen toe en laat ze 3-4 minuten meekoken. 5. Doe jouw keuze aan groene groenten in de pan en roer ze goed door de curry heen. Als de groente gaar is, doe je er nog het sap van een halve limoen bij, en zelfs meer als je dat lekker vindt. 6. Als je de curry wilt opdienen in een schaal, kun je hem nu daarin overgieten. Vlak voor het opdienen strooi je nog een flinke handvol gehakte, verse koriander over het gerecht.

Bronvermelding