Zalmwraps met kruidencrème

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • tortilla

Bereiden

4 tortilla’s Ø 25 cm (kant-en-klaar) 2 bekertjes zure room (à 125 ml) 2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries) 1 eetl. gehakte dille (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd 200 g gerookte zalm 1 zakje (75 g) rucola of veldsla voor de dressing: 1 citroen 2 eetl. olijfolie versgemalen peper zout Voorbereiding: Leg de tortilla’s 2 minuten in een warme koekenpan of oven of leg ze 20 seconden in de magnetron op 800 watt zodat ze gemakkelijk te rollen zijn. Meng de groene kruiden door de zure room. Besmeer de tortilla’s met deze kruidencrème en snijd ze in vieren. Als er crème over is dan kan deze er apart bij geserveerd worden. Bereiding: Leg plakjes gerookte zalm op de met kruidencrème besmeerde tortillapunten. Rol ze op tot puntvormige zakjes. Zet ze per 4 stuks als een bloementuiltje in een glas. Snijd schilletjes van de schoongeboende citroen en gebruik deze als garnering voor de wraps. Pers de citroen en meng 1-2 eetl. sap met de olijfolie. Voeg peper en zout toe. Zet de glazen met de wraps op een bordje met eromheen rucola of veldsla met de dressing. Suggestie: • In plaats van met vis kunnen de wraps ook gevuld worden met rauwe ham. • De tortilla’s kunnen ook als rolletjes gepresenteerd worden. Bestrijk ze met de kruidencrème die bestrooid wordt met geraspte jongbelegen kaas. Zet de rolletjes heel even onder de hete grill totdat de kaas licht smelt. Wijnadvies: Niet op fust gerijpte Chardonnays. Ook een Elzasser Pinot Gris leent zich perfect bij deze zalmcreatie (9-11ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 21 g vet: 28 g koolhydraten: 42 g kcal (kj): 504 (2117)

Bronvermelding