'Feestidee' Grand dessert

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 30-03-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 blaadje witte gelatine, 1 blikje frambozen,

Bereiden

1,5 blaadje witte gelatine, 1 blikje frambozen, 2 el suiker, 1/2 dl rode wijn, 75 gr. Toblerone, vanille ijs, 1 vanillestokje, 1 dl slagroom, 1 dl vanillevla, 1 kleine meloen, 250 gr. aardbeien, 4 el bosaarbeienlikeur, 1/8 l slagroom, 1/2 el poedersuiker, 2 el kersenlikeur, 12 mint chocolaatjes, zilverpillen. Bereiding: Wijngelei met frambozen Week 1,5 blaadje witte gelatine in koud water. Laat 1 blikje frambozen uitlekken en van 1/2 dl van het sap op. Breng dit met 2 el suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine op in het sap. Voeg 1/2 dl rode wijn en de frambozen toe, laat het mengsel in de koelkast afkoelen en schep het dan door. Vul 4 vormpjes met de gelei. Laat ze in 4 uur opstijven in de koelkast. Toblerone-ijs Smelt 75 gr. Toblerone au bain marie en laat het afkoelen maar niet opstijven. Laat 1/2 l vanille ijs zacht worden. Schep de chocolade erdoorheen en laat het mengsel in 1 a 2 uur weer bevriezen. Vanille-roomsaus Schraap het merg uit 1 vanillestokje. Roer het met 1 dl slagroom door 1 dl vanillevla. Meloen met likeur Verwijder de pitten uit 1 kleine meloen en snijd hem in parten. Maak 250 gr. aardbeien schoon, laat de kroontjes eraan zitten. Bedruppel alles met 4 el bosaardbeienlikeur. Mintchocolade-taartje Klop 1/8 l slagroom stijf en klop er 1/2 el poedersuiker en 2 el kersenlikeur door. Doe de room in een spuitzak met een grove spuitmond. Neem 12 mint chocolaatjes, spuit er een toefje room op, leg daar een chocolaatje op, spuit er room op en dek af met een chocolaatje. Garneer de 4 torentjes elk met een toefje room en een zilverpil. Verdeel alles over vier bordjes en garneer met een mooie bol ijs en oublierolletjes.

Bronvermelding