Menu
(AANBEVOLEN) Tagliatelle met pesto, champignons en gepofte cherrytomaten (heel verrassend en heerlijk)
Ingrediënten
- 400 gram tagliatelle
Bereiden
400 gram tagliatelle
200 gram pesto vers (zie onder) of kant en klaar uit de winkel
200 gram paddestoelen
2,5 dl. crème fraiche
20 cherrytomaten
20 olijven
100 gram rucola
2 dl. olijf olie
peper en zout
Werkwijze
Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Snijd ondertussen de paddestoelen in dunne plakjes en bak ze vervolgens in de olijfolie. Bak de olijven even mee. Bak de tomaten ook even mee, als deze open klappen zijn ze goed. Giet de pasta af als deze gaar is. Doe de pesto en de crème fraiche bij de pasta. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Leg de pasta op de borden, leg de tomaatjes eromheen en schep de paddestoelen en de olijven op de pasta. Leg de rucola bovenop de paddestoelen. Eet smakelijk!
Recept verse pesto
Bereiden
zwarte peperkorrels
zeezout en versgemalen zwarte peper
4 teentjes knoflook, gepeld
1 eetlepel
pijnboompitten, licht geroosterd
extra vierge olijfolie
een bosje verse basilicum, uitgezochte blaadjes
een handvol vers geraspte parmezaan
Doe een paar zwarte peperkorrels en een snuifje zout in de onderste helft van de Flavour Shaker¿. Laat de bal erin vallen en schroef de bovenkant stevig vast. 10 seconden goed schudden tot de peperkorrels zijn verbrijzeld.
Voeg de knoflook en de pijnboompitten toe (op dit punt moet je misschien wat olie toevoegen om de ingrediënten los te weken van de keramische bal). Schroef de bovenkant weer vast en schud nog een paar seconden tot de knoflook in moes is veranderd.
Doe alle basilicumbladen met een scheutje olie in de shaker en schud nog eens om een mooie groene brij te krijgen.
Doe de brij over in een kommetje en roer de parmezaan en nog wat olijfolie erdoor tot je pesto een mooie dikte heeft. Proeven en zonodig op smaak brengen met nog wat peper en zout.
Smeer de pesto op bruschetta of meng hem door gekookte deegwaren. Een lepeltje pesto over vlees of vis van de grill is ook verrukkelijk.